" HELIONAL ηλιακά συστήματα "

HELIONAL ηλιακά συστήματα

Εξοικονομώ για ξενοδοχεία

HELIONAL ηλιακά συστήματα

Τα ηλιακά συστήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) είναι μιας πλήρης και αξιόπιστη εφαρμογή, η οποία προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνει το κόστος λειτουργίας ειδικά όταν οι απαιτήσεις για ζεστό νερό είναι συνεχείς και εντατικές, όπως σε ξενοδοχεία, ιδρύματα, μονοκατοικίες κ.α.. Τα ηλιακά μας συστήματα συνδυάζουν την 40χρονη τεχνογνωσία της HELIONAL στον σχεδιασμό και την παραγωγή ηλιακών θερμικών συστημάτων με προηγμένη τεχνολογία και υλικά υψηλής ποιότητας.

• Υψηλή απόδοση και αξιοπιστία
• Ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας
• Ελαχιστοποίηση συντήρησης
• Πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα λειτουργίας
• Overheat και freeze προστασία
• Προστασία Αnti legionella

Υποβοήθηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η ενδοδαπέδια θέρμανση χώρου αποτελεί τον πλέον σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο θέρμανσης σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Το ζεστό νερό από το λέβητα ή την αντλία θερμότητας, κυκλοφορεί σε ειδικούς σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο και η θέρμανση εκπέμπεται μέσω ακτινοβολίας. Η θέρμανση διαχέεται στο χώρο ομοιόμορφα προσδίδοντας αίσθηση θαλπωρής. Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες από 30 έως 45 βαθμούς Κελσίου, μειώνοντας δραστικά το κόστος λειτουργίας. Το χαμηλό θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας της ενδοδαπέδιας, την καθιστά απολύτως συμβατή και συνδέσιμη με τα ηλιακά θερμικά συστήματα. Συνεπώς όταν συνδέεται το σύστημα της ενδοδαπέδιας με ένα ηλιακό θερμικό σύστημα HELIONAL, επιτυγχάνεται πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας, ειδικά σε χώρες ή περιοχές όπου η ηλιοφάνεια είναι παρούσα και κατά τους μήνες του χειμώνα

Ηλιακά θερμικά Συστήματα θέρμανσης κολυμβητικών δεξαμενών.

Η κολύμβηση προσφέρει χαλάρωση και ευεξία καθώς συνιστάται από τους ειδικούς ως μέσο πρόληψης και θεραπείας πολλών και διαφορετικών παθήσεων. Οι περισσότερες κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) στην Ελλάδα είναι υπαίθριες μη θερμαινόμενες καθώς χρησιμοποιούνται  μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Η θέρμανση του νερού γίνεται με φυσικό τρόπο (μετάδοση θερμότητας μέσω άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας και θερμοκρασίας περιβάλλοντος) γεγονός που περιορίζει την περίοδο λειτουργίας τους μόνο σε 1-2 θερινούς μήνες.

Η επιμήκυνση του χρόνου χρήσης της πισίνας, ιδιωτικής, επαγγελματικής ή αθλητικής μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εγκατάσταση συμβατικού συστήματος θέρμανσης  (λέβητας πετρελαίου ή φυσικού αερίου) είτε με την εγκατάσταση ηλιακού θερμικού συστήματος. Ωστόσο η εγκατάσταση συμβατικού συστήματος θέρμανσης επιφέρει υψηλότατο κόστος λειτουργίας και άμεση εξάρτηση από τη συνεχή άνοδο των τιμών των καύσιμων, καθιστώντας τη λύση αυτή, σχεδόν απαγορευτική. Κατά συνέπεια η θέρμανση της πισίνας για τη διατήρηση του νερού στις επιθυμητές θερμοκρασίες αποτελεί την πλέον δαπανηρή και ενεργοβόρα επιλογή.

Η σχετικά χαμηλή απαιτούμενη θερμοκρασία του νερού της πισίνας σε συνδυασμό με την έντονη ετήσια ηλιακή ακτινοβολία και το ζεστό κλίμα της χώρας μας, προκρίνει την εγκατάσταση ηλιακού συστήματος θέρμανσης ως την πιο συμφέρουσα και ενεργειακά αποδοτική λύση.

Συστήματα ηλιοθερμίας για ξενοδοχεία

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας ενώ το τουριστικό προϊόν απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ξένους επισκέπτες, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Χιλιάδες ξενοδοχεία, καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι, οπόταν και οι ενεργειακές τους ανάγκες κορυφώνονται. Το ζεστό κλίμα της Ελλάδος με την έντονη ηλιοφάνεια συμπίπτουν χρονικά με τις ενεργειακές απαιτήσεις των ξενοδοχείων, γεγονός που καθιστά τη χρήση των ηλιακών θερμικών συστημάτων, απολύτως αναγκαία καθώς επιτυγχάνεται μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μηδενική εκπομπή ρύπων.

Οι κύριες ενεργειακές εφαρμογές των ηλιακών συστημάτων στα ξενοδοχεία είναι η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και η θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών, υπαίθριων και εσωτερικών. η HELIONAL διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε εφαρμογές ηλιακής ενέργειας σε ξενοδοχεία, έχοντας στο ενεργητικό της εκατοντάδες αντίστοιχα projects τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τα ηλιακά συστήματα HELIONAL παρακαλώ πατήστε εδώ ή καλέστε στο 2310783691

 

YOU MIGHT ALSO LIKE