Η HELIONAL εφαρμόζει στην συνολική της δραστηριότητα σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από το γερμανικό φορέα πιστοποίησης TUV RHEINLAND Group.Τα προϊόντα της εταιρείας μας κατασκευάζονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες (73/23 EU), (93/68 EU), δοκιμάζονται σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πιστοποιημένα εργαστήρια δοκιμών (Δημόκριτος/Ελλάδα, CENER/Ισπανία, SPF/ Ελβετία) και οι αποδόσεις τους πιστοποιούνται από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς πιστοποίησης (ΕΛΟΤ/ Ελλάδα, DINCERTCO/ Γερμανία). Τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα κατά EN 12975, EN 12976, EN 12897 και Solar Keymark label.

Πιστοποιήσεις ηλιακών θερμοσιφώνων

Ο γνωστός σε όλους μας, ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια σχετικά απλή συσκευή, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ένα πανίσχυρο εργαλείο εξοικονόμησης ενέργειας.  Σε χώρες με διαρκή ηλιοφάνεια -όπως η Ελλάδα- και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου να αυξάνουν διαρκώς, η αγορά και τοποθέτηση ενός αξιόπιστου ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί μια έξυπνη και επικερδή επιλογή.

Δεδομένου ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας όλο το χρόνο, ενώ παράλληλα πρέπει να αντέχει στο χρόνο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες, θεωρούμε χρήσιμο να ενημερώσουμε τους υποψηφίους αγοραστές ηλιακών για τις πιστοποιήσεις και τις προδιαγραφές που οφείλουν να αναζητήσουν, πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά.

  • Πιστοποιήσεις- προδιαγραφές

Αν και η χώρα μας αποτελεί μια δυναμική αγορά ηλιακών θερμοσιφώνων και το προϊόν χαίρει ευρείας αποδοχής από τα ελληνικά νοικοκυριά, εντούτοις η πλειονότητα των συσκευών δεν φέρει απολύτως καμία ευρωπαϊκή προδιαγραφή ή πιστοποίηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συσκευή που αγοράζετε δεν είναι η ίδια με αυτή που είδατε στη διαφήμιση ή στα προσπέκτους. Η πλειονότητα των συσκευών, χωρίς πιστοποιήσεις, πωλείται με αλλοιωμένες χωρητικότητες στα boilers. Με άλλα λόγια, διαφημίζουν π.χ. 160 λίτρα, ενώ στην πραγματικότητα η χωρητικότητα τους είναι 110-120 λίτρα. Αυτό σημαίνει υποδιαστασιολόγηση του προϊόντος και μεταφράζεται σε χαμηλή ετήσια απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας μόνο τους 3-4 θερινούς μήνες.

Περαιτέρω οι ηλιακοί συλλέκτες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της συσκευής, δεν έχουν μετρηθεί ποτέ και από κανένα πιστοποιημένο εργαστήριο δοκιμών, σε επίπεδο απόδοσης και αξιοπιστίας. Δηλαδή κανείς δεν γνωρίζει -ούτε καν ο κατασκευαστής- την απόδοση, αλλά ούτε και την αξιοπιστία ή την μακροζωία του συλλέκτη.

Αναζητήστε λοιπόν πιστοποιήσεις και προδιαγραφές πριν αγοράσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα γιατί αυτό σας εξασφαλίζει σταθερή και μακροχρόνια εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή σας παρέχει πραγματικά, την ωφέλεια για την οποία πληρώνετε.

*Οι Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι:

EN12976 Solar Keymark για τη συσκευή στο σύνολο της

EN 12975 για τους ηλιακούς συλλέκτες

CE για τα boiler των ηλιακών θερμοσιφώνων

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις και το σύστημα διασφάλισης ποιότητας της εταιρίας μας, παρακαλώ πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε στο 2310783691